Team Zebra

We zijn altijd opzoek naar meer zebra’s en flamingo’s. Als je wilt mee doen, stuur ons een bericht!

Wanneer je roller derby voor de eerste keer ziet zul je zeker opmerken dat het een behoorlijk complexe sport is. Er is ten alle tijden veel gaande op de track, waardoor wij een boel scheidsrechters nodig hebben om orde in de chaos te behouden.
Zeven om precies te zijn!

Jammer scheids: twee stuks. Zij houden elk één jammer in de gaten om te kijken hoeveel punten de jammer behaalt en of er penalties op of door de jammer gemaakt worden.

Outside Pack scheids: skate rond de track aan de buitenkant om te zien of er penalties gemaakt worden, de Inside Pack scheids doet dit vanaf de binnenkant van de track.

Allemaal dragen ze een zwart en wit gestreept shirt, dat is waarom we ze zebra’s noemen.

Op een derby wedstrijd zul je ook opmerken dat er rond de track nòg scheidsrechters zijn zonder skates. Dit zijn onze NSO’s of Non Skating Officials, zij zijn even belangrijk om te zorgen dat de wedstrijd soepel verloopt. Hun taken zijn gevarieerd: punten telling, jam timing, penalty timing, line-up tracking, …
In officiële WFTDA wedstrijden dragen de NSO’s een roze shirt, dus ze worden ook wel flamingo’s genoemd.

Iedereen kan een scheidsrechter zijn in roller derby (skatend of niet skatend), maar het vraagt evenveel toewijding en passie als het voor de skaters vraagt. Het is erg belangrijk om de regels te kennen en te trainen. Maar deel zijn van de scheids gemeenschap (en groter, de derby wereld) is extreem plezierig en voldoenend.

#600 Dire Wolff

#404 JerOminous