#90 Fallwafal

1. Wanneer en hoe ben je gestart met derby?
In 2011. Ik hoorde erover op de radio, maar ik was nog geen 21 jaar. Toen ik 21 werd ontdekte ik dat mijn buurvrouw deel uitmaakte van het team en  ze nam me mee naar een bout. Vanaf toe ben ik gevallen voor derby. OP de dag van mijn 21ste verjaardag werd ik officieel lid van Gent GO-GO Roller Derby: het perfecte verjaardagscadeau!

2. Wat is je favorite derby moment?
Wow, moeilijke vraag: slagen voor de WFTDA Minimum Skills. Ik had er zo hard voor gewerkt om mijn eerste bout tegen Brighton te kunnen spelen.

3. Wie zijn je derby helden?
Opnieuw, een moeilijke vraag. Toen ik de London Roller Girls voor het eerst live zag, was ik onder de indruk. Ik heb ook veel respect voor de rookies die hard werken en zichzelf pushen. Ik hou ervan om dat te zien. Ook mijn grootmoeder die mijn skaten en gameplay naar een hoger niveau bracht.

4. Hoe heb je je derby naam gekozen?
Lang verhaal. Het begon met Black Mamba en toen was het Miss Beat-Tricks, maar in het team hielden ze ervan me Fallwafal te noemen. Nu is het mijn naam voor mijn derbyvrienden.

5. Wat is je ergste blessure?
Blauwe plekken op men kont.

6. Welk advies zou je geven aan iemand die derby wilt spelen?
Ga er gewoon voor, ook als je niet de meest getalenteerde skater bant. Motivatie en wilskracht zijn het belangrijkste. Dat is hoe ik het doe.

7. Als ik geen derby zou spelen, dan zou ik…
(Ik kan me bij deze vraag enkel donkere wolken en duisternis voorstellen)

8. Een woord om GO-GO Gent te omschrijven:
Supercalifragilisticexpialidocious!