#94 Amelie

1. Wanneer en hoe ben je gestart met derby?
In 2014. Ik was al een paar jaar begonnen met skaten bij Rec.Attack ( de BESTE club voor recreatiefskaten) en ik wilde meer skaten dan slechts één keer per week. Ondanks dat ik ontzettend bang was van de fysieke agressiviteit die gepaard gaat met roller derby, gaf ik het een kans. Mijn oorspronkelijke plan was om het freshmeat parcours te beëindigen en dan alle agressiviteit te vermijden en een scheidsrechter worden. Maar de spelregels bleken zeer moeilijk en ook scheidsrechters worden soms onopzettelijk geraakt! Dus ik koos uiteindelijk toch om roller derby te spelen.

2. Wat is je favorite derby moment?
Ik herinner me enkele bouts die ons travel team speelde op SKOD 2015 en vooral de finale! Elk spel dat ze op dat toernooi speelde was nagelbijtend spannend met een puntenverschil van slechts enkele punten. Het publiek werd elke keer wild, zo geweldig!

3. Wie zijn je derby helden?
Mijn league maten! Van de meest talentvolle skaters tot de onhandige zoals ik, die hard moeten werken voor elke kleine evolutie die ze maken. Ze zijn allemaal geweldig en ik ben zeer blij dat ik deel kan uitmaken van hun team.

4. Hoe heb je je derby naam gekozen?
Ik heb geen derby naam en vind het niet erg om onder mijn eigen naam te skaten.

5. Wat is je ergste blessure?
Een verstuiking van de ligamenten van mijn knie nadat ik eerder op een onorthodoxe manier met mijn benen wijd open was gevallen. Ik kon zes maanden niet skaten.

6. Welk advies zou je geven aan iemand die derby wilt spelen?
Amuseer je! En oefen, oefen, oefen.

7.Als ik geen derby zou spelen, dan zou ik…
Volleybal aan het spelen, of softball, handbal. Eender wat met een bal eigenlijk 😉

8. Een woord om GO-GO Gent te omschrijven:
AWESOMENESS!!