Thuiswedstrijd! Gent VS Lille

Op zaterdag 10 december houden wij van GO-GO Gent een roller derby-wedstrijd in Gent zelf. Het zal een spannende wedstrijd worden met de Cubs (het GO-GO Gent B-team) VS the Switchblade Roller Grrrls (Lille Roller Derby A-team, ow yeah). Enkele spelers van het Gentse A-team zullen hiervoor ons B-team versterken. Aldus GO-GO Gent (mixed A/B).

De inkom is gratis én er is eten -pastasalade en zoet gebak- en drinken verkrijgbaar. Nog even een samenvatting:

*Wat*
– Thuiswedstrijd van GO-GO Gent (open scrimmage)
– GO-GO Gent Mixed VS the Switchblade Roller Grrrls
– Eten en drinken verkrijgbaar
– Gratis inkom

*Waar*
– Sporthal Sint-Jozef
Ebergiste de Deynestraat 1
– 9000 Gent
– (Dichtbij Don Bosco Zwijnaarde en R4, 20 min. loopafstand van Gent Sint-Pieters, bereikbaar via het openbaar vervoer)

*Wanneer*
– Zaterdag 10 december 2016
– 18:45u.: deuren open
– 19:30u.: de wedstrijd begint

*Uitleg*
De sport die wij beoefenen – roller derby – is een full-contact-sport. Dat betekent dat we haast met ons hele lichaam contact maken. Op een ovale track strijden twee teams tegen elkaar, waarbij elk team een persoon heeft die punten kan scoren. Dat doen ze door spelers van het andere team in te halen. Elk team heeft vier spelers op de track die proberen het andere team daarvan te weerhouden. Dit dus al skatende op traditionele quad-rolschaatsen (die met vier wieltjes!).

Het klinkt misschien behoorlijk heftig, maar net daarom zijn er een heleboel regels opgesteld zodat alles eerlijk en veilig verloopt.
De enige manier om er echter achter te komen hoe dit allemaal eraan toegaat is door het te zien! Dus breng die nieuwsgierige neus maar mee!