Team

GO-GO Gent Roller Derby, België’s eerste roller derby club

GO-GO Gent Roller Derby is België’s eerste roller derby club. Opgericht in de herfst van 2008, onze eerste training vond plaats in juni 2009 en we zijn erkend als een vol WFTDA lid in December 2012. Respect, eerlijkheid en veiligheid zijn een aantal van de belangrijke waarden die we nastreven.

Onze club is een sport associatie die enkel door skaters wordt beheerd en bezit. Door de skater, voor de skater. GO-GO Gent Roller Derby telt zo rond de 50 leden en bestaat uit skaters, scheidsrechters en aangesloten non-skating officials (NSO’s). We hebben drie trainingen per week en we werken hard, zowel op als naast de track.

Onze teams

In onze sportclub hebben we skaters van verschillende niveau’s, dat is waarom we ons team opgedeeld hebben in een A-team en een B-team.
– Het A-team is gekend als ‘Travel Team’.
– Het B-team is gekend als ‘the Cubs’ (voorheen de Cuberdonnas).
We hadden ook een gemixt A/B team genaamd the Mad Megs, terug in de tijd.

De Cubs hebben zelfs hun eigen logo.

cubs_logovrzwarteachtergrond

A Skate Odyssey

Een van onze ambities is om roller derby actief te promoten en te laten groeien in België en Europa, we hebben onze eigen drie-daags Internationaal WFTDA-erkend toernooi georganiseerd sinds 2013. De volgende editie van A Skate Odyssey, ofwel SKOD, zal het 5 jarig bestaan zijn!