#128 Tsoemnami

1. Wanneer en hoe ben je gestart met derby?
In 2013 ontdekte een vriendin van me het bestaan van de sport, ik was meteen verliefd. Daarna begonnen we te skaten met Rec.Attack, wat ik ongeveer een jaartje gedaan heb. We hebben zelfs een paar pogingen gedaan om ons eigen team te starten in Nederland waar we woonden, maar dat is niet echt gelukt. Hierna heb ik meegedaan met de Fresh Meat intake en ik ben deel van het team sinds februari 2014.

2. Wat is je favorite derby moment?
Tot nu toe is iedere reis en wedstrijd geweldig geweest. Een moment dat er echt uit springt is het winnen van de Gouden Ticket op Road to Glory 2015, na een hele dag competatief skaten vochten we onze weg door en we zouden spelen tegen geweldige teams op Skates of Glory. Ik was zo blij (en uitgeput) toen ik het hoorde, tranen rolden over mn wangen.
Ik vond het reisje met de Cubs naar Porto ook super.

3. Wie zijn je derby helden?
Ik heb nooit echt idolen gehad maar ik bewonder iedere skater die ik ontmoet heb voor hun individuele vaardigheden en vastberadenheid.

4. Hoe heb je je derby naam gekozen?
M’n derby naam komt eigenlijk uit een non-derby gerelateerde context. M’n collega’s in het restaurant waar ik werkte noemden me tsunami omdat ze deden alsof ze moeite hadden met m’n naam. Ik was rond die tijd opzoek naar een derby naam en ik realiseerde me dat tSUnami eigenlijk mijn naam Soemeh erin had zitten! En toen noemde ik mezelf Tsoemnami. Het ‘dood en vernietig’ gedeelte is nog niet gebeurd haha.

5. Wat is je ergste blessure?
Tot nu toe niets ernstigs gelukkig. De ergste was zelfs voordat ik derby trainde, ik was aan het skaten in een ondergrondse parking. Toen ik wilde zitten in m’n auto viel ik op m’n kont. M’n nek zat vast daarna en het deed heel veel pijn bij heel veel bewegingen. Op een moment lag ik op de bank, ik moest super nodig plassen en ik kon niet overeind komen! Na veel pogingen ben ik gelukkig nog optijd bij het toilet geraakt haha.

6. Welk advies zou je geven aan iemand die derby wilt spelen?
Train hard, kijk wedstrijden, raak betrokken!

7. Als ik geen derby zou spelen, dan zou ik…
Verveeld en dik zijn!

8. Een woord om GO-GO Gent te omschrijven:
Swagilicious