#20 Red Hellion

1. Wanneer en hoe ben je gestart met derby?
Ik startte met derby toen ik 26 was, nu ben ik 31 en ik heb was non-skating periodes gehad door werk. Ik leerde GO-GO Gent kennen door een vriend en een teamgenoot, Aagje, die allerlei coole dingen op wielen postte. Een week later deed ik mee.

2. Wat is je favorite derby moment?
Ik vond de eerste derby leuk, ik noem het de ‘old school derby’. We wisten niet veel in die tijd, dus we waren altijd enthousiast over ieder klein ding. 🙂 Eerste keer Track Queens vond ik ook leuk. Ik denk dat ik iedere wedstrijd leuk vond, op en buiten de track.

3. Wie zijn je derby helden?
Hmmm… Al mijn teamgenoten?! Vooral de alleenstaande moeders met kinderen, een voltijd baan, die er iedere training proberen te zijn, ze verdienen veel respect vind ik.

4. Hoe heb je je derby naam gekozen?
“Hellion” is van Marvel comics (https://en.wikipedia.org/wiki/Hellions). Het is een groep karakters, sommige met telekinetische krachten, van X-Men. Rood komt van mijn haarkleur.

5. Wat is je ergste blessure?
De ligamenten in mijn linkervoet. En m’n rechterknie is niet zoals het was, het is zwakker en er is een zachte plek. Door het ‘old school derby’ waar we veel vielen… Dus dat is de andere kant van de medaille. Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat roller derby veranderd is naar een veiligere sport, maar ik vind die tijd nog steeds leuk.

6. Welk advies zou je geven aan iemand die derby wilt spelen?
Verlies nooit het plezier, als je het plezier verliest dan verlies je in tijd ook je vaardigheden.

7. Als ik geen derby zou spelen, dan zou ik…
Een dikke moeder zijn.

8. Een woord om GO-GO Gent te omschrijven:
Natuurlijk anti-depressief!